De Klotbultjes
Einzelgänger Optocht 2024

Einzelgänger Optocht 2024

Ze vormen van oudsher het kloppend hart van de Limburgse vastelaovesoptochten: de einzelgängers! Jaarlijks verzamelen ze zich voor de Einzelgänger optocht. Maximaal 111 einzelgängers, éénlingen en faatse lopen mee in een unieke optocht met halfvasten. Live te zien op L1 TV en via L11 Alaaf.

Zondag 10 maart 2024 was het zover. De Einzelgänger Optocht 2024 streek met 111 deelnemers neer in ons dorp. Na maanden voorbereiding met diverse commissies kwam alles samen op een schitterend zonnige dag.

Op de basisschool vond de inschrijving plaats. Deelnemers konden zich daar melden en kregen een optocht nummer mee. Zodat ze, na het klaarmaken van hun act in de rij konden gaan staan om aan de optocht deel te gaan nemen. Deze vertrok om exact 13.00 u met de eerste deelnemer, na te zijn weggeschoten door wethouder Beurskens van de gemeente Horst aan de Maas.

Op de Pastoor Hendriksstraat, Deurneseweg en rondom de Zaal hadden De Klotbultjes stands opgezet waar de bezoekers konden genieten van een natje en een droogje. Basisschool de Driehoek verkocht met een mobile kraam koffie, thee en lekkere koeken. Ook bij Herbeg de Morgenstond en cafetaria De Peelstop was het goed vertoeven. Enkele bewoners hadden langs de route hun eigen paviljoen opgezet waar met vrienden en kennissen genoten werd van unieke evenement.

De finish aan de Apostelweg werd mooi in beeld gebracht door L1, de omroep die ons deze optocht gegund had. Nadat de prijsuitreiking was geweest, vond de overdracht plaats van het Einzelgänger Optocht vaandel door wethouder Joosten aan de carnavalsclub uit Genhout.

Vanaf een uur of vijf begon de after party in de Zaal: Carnavalsband.nl, De Raad van 11 en Pruuf Mar betraden het podium om er een geweldig feestje van te maken.

Zonder volledig te zijn vonden we het geweldig dat 80 vrijwilligers (ook buiten dorpse), deelnemers, sponsors, leveranciers, gemeente, school, lokale horeca, de Zaal, Gedraag Ow en spontane helpende handen uit het dorp samen met de Klotbultjes dit evenment hebben doen slagen. We kijken voldaan terug op een dag waar blijkbaar 7000 bezoekers in ons dorp zijn geweest.

GE-WEL-DIG